Tänkande

Tänka positivt
släpp inte över tröskeln
annat tänkande

ta dig i kragenorden
trycker neråt inte upp

© Iréne Svensson Räisänen (2022-01-16)

Om dikten:

Kvinna med bägge tummarna upp

Trött på allt tjat om vikten av att tänka positivt i alla lägen skrev jag den här.

AI om att tänka postivt

AI-robot

Det kan ha flera betydande fördelar för både mental och fysisk hälsa. Genom att aktivt välja att fokusera på det positiva i olika situationer kan man bidra till att öka sin livsglädje och förbättra sin allmänna välmående. Här är några skäl till varför det är viktigt att tänka positivt:

  1. Förbättrar psykisk hälsa: En positiv inställning kan minska stressnivåerna, minska risken för depression och öka känslan av välbefinnande.
  2. Förstärker immunförsvaret: Studier har visat att det kan stärka immunförsvaret. Vilket hjälper till att bekämpa sjukdomar och hålla oss friska.
  3. Bättre hantering av svårigheter: Om man tänker positivt är det lättare att hantera tuffa situationer och se lösningar snarare än problem.
  4. Förbättrar relationer: Det kan smitta av sig på andra och därmed leda till starkare och lyckligare personliga och professionella relationer.
  5. Framgång i mål och ambitioner: En positiv attityd kan hjälpa individer att hålla sig motiverade och fortsätta framåt mot sina mål även när svårigheter uppstår.
  6. Längre livslängd: Forskning har associerat positivt tänkande med längre livslängd och en bättre kvalitet på de extra åren.

Det finns situationer där det inte är lämpligt eller hjälpsamt. Därför är det är viktigt att balansera det med realistiska förväntningar och acceptans av alla känslor, både positiva och negativa.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Dikten Allas lika värde, Stambyte, Bokstäver i repris, blogginlägget Glöm utseende och vikt och lyssna på poddavsnittet Svårt att dikta om lycka och glädje.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Tänkande är skriven på versmåttet tanka.

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa