Skriv en sinnesberättelse är en skrivövning där du får träna på att använda alla dina fem sinnen när du skriver. Användningen av sinnen väcker känslor och tankar hos dina läsare. Det gör berättelsen levande.
Skriv en sinnesberättelse, övning:
Skriv en berättande text där lukt, smak, hörsel, syn och känsel dominerar om juni, en födelsedagsmiddag, längtan, skogen eller en kärleksakt. Högst 2 500 tecken inklusive mellanslag.
Tips:
Använd så får adjektiv och adverb som möjligt. Se istället till att använda aktiva verb och att substantiven är så beskrivande som möjligt.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Läs också
Min bok Från mina sinnen, gör övningen Skriv en sinnens-dikt och titta på videon Bakom osynliga stängsel.