I pandemins öga Diktvideo
I pandemins öga diktvideo där jag läser och har illustrerat en dikt jag skrev om coronapandemin till diktsamlingen ”I skuggan av sanningen”, Virens förlag.
AI om Coronapandemin
Coronapandemin, som officiellt kändes som COVID-19, utlöste en global hälsokris av historiska mått. Allt startade i slutet av 2019 i staden Wuhan i centrala Kina, där viruset detekterades första gången. Orsakad av SARS-CoV-2, en ny typ av coronavirus, spreds sjukdomen snabbt över hela världen och förklarades som en pandemi av Världshälsoorganisationen (WHO) i mars 2020.
Denna kris har haft djupgående effekter på samhället, ekonomin och det dagliga livet. Regeringar över hela världen införde varierande åtgärder för att försöka bromsa smittspridningen. Samtidigt startade ett rasande kapplöpning att utveckla, testa, och distribuera vacciner i en skala och ett tempo utan tidigare jämförelse.
Pandemin tog en enorm mänsklig kostnad. Inte bara i form av sjukdom och dödsfall, utan också genom mental hälsa, med en ökning av rapporterade fall av ångest, depression och ensamhet. Ekonomiskt sett utlöste den också en kris, med massarbetslöshet, omvälvningar på aktiemarknaden och företag som tvingades stänga.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
I pandemins öga är gjord för YouTube
Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.
Titta också på
Videorna I skuggan av sanningen och läs mina dikter Kungen, OS 2020 och Andra vågen.