Hoppa till innehåll

Val är det som kallas livet diktvideo

Val är det som kallas livet – Diktvideo

Val är det som kallas livet diktvideo där jag läser läser prosadikter som igår i min ännu outgivna diktsamling med samma namn.

AI om våra val

AI-robot

I livets omfattande spel kommer du i ständigt till skiljevägar som kräver att du gör val. Dessa beslut kan vara små dagliga val som vad du ska äta till lunch, men det finns också större, mer livsavgörande val som vilken karriärväg du ska följa eller beslutet att starta en familj.

Personliga val: Varje person har en unik uppsättning av valmöjligheter baserade på deras uppväxt, miljö och personliga erfarenheter. Dessa val kan påverka ens personliga utveckling och livskvalitet. Att välja att prioritera hälsa, välbefinnande och personlig utveckling är grundläggande för att kunna leva ett fulländat liv.

Professionella val: I arbetslivet står du inför val som inte bara påverkar din nuvarande situation utan också din framtida karriär. Beslut om utbildning, yrkesväg, och arbetsgivare är exempel på val som har långsiktiga effekter.

Val

Sociala och etiska val: Dina interaktioner med andra människor och samhället beror starkt på de etiska och sociala val du gör. Hur du väljer att behandla andra, vilka relationer du bygger och underhåller, samt våra ställningstagande i moraliska och etiska frågor formar samhället du lever i.

Globala val: I en alltmer sammankopplad värld, har våra val också globala konsekvenser. Miljömedvetna beslut som att minska avfall, välja hållbara energikällor och stödja rättvisa arbetsförhållanden är exempel på hur våra personliga val kan påverka en global skala.

Att vara medveten om effekterna av dina val är viktigt för att skapa en bättre värld för kommande generationer. Livet är inte bara en serie av händelser utan en väv av val som var och en av oss bidrar till.

Val är det som kallas livet diktvideo är gjord för YouTube

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Videon Förlossning, läs dikten Livet och gör skrivövningen Skriv en metafor för livet.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×