Hoppa till innehåll

Yttrandefrihet Diktvideo

Yttrandefrihet Diktvideo

Yttrandefrihet Diktvideo har jag gjort av min dikt med samma namn. Dikten finns med i min diktsamling Jag ber inte om ursäkt.

Jag ber inte om ursäkt pocket

Om dikten

Jag skrev dikten 2005 till Kommunala Poeter. Den kom till efter att jag bloggat om HBTQ-frågor och främlingsfientlighet och fick ta mot näthat och dödshot i kommentarerna.

Dikten är inläst och jag dessutom har jag illustrerat den.

AI om yttrandefrihetslagen

AI-robot

Sverige betraktas som ett land med starka yttrandefrihetslagar och en lång historia av pressfrihet. Enligt den svenska grundlagen har varje individ rätt att uttrycka åsikter, sprida information och ta emot information utan inblandning från myndigheter.

Den svenska författningen skyddar även tryckfrihet, offentlighetsprincipen och mötesfrihet. Dessa rättigheter anses vara grundläggande för demokratin och har format det svenska samhällets syn på yttrandefrihet.

Emellertid har det varit diskussioner kring gränserna för lagen, särskilt i den digitala eran, med fokus på frågor som näthat och dess påverkan på individens trygghet och välmående.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Yttrandefrihet Diktvideo är gjord för YouTube.

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Videorna Mångfald, Trons tempel, läs dikterna Medmänsklighet, Pilar, Odemokrati, lyssna på poddavsnittet Näthat, vad är poesi och lyssnardikt från Malmö, gör övningen Skriv en dikt mot näthat, läs min dikt Skörda och blogginlägget Diktandet får mig att överleva.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×