Min klass 9c i Thunmanskolan, Knivsta, som gick ut 1973 ska ha återträff. Det fick jag veta per telefon för drygt ca två månader sedan. En kvinna ringde och berättade om träffen och frågade om jag var intresserad av att delta.

– Nej tack, sa jag utan att tveka ett ögonblick, och trodde att saken var ur världen.

För ca en månad sedan fick jag ett brev med alla detaljer om återträffen med den klass som jag inte har någon som helst lust att återknyta banden med. Och som om det inte var nog så fick jag också inloggningsuppgifter till sajten som sköter det hela. Jag slängde det och tänkte att nu måste dom väl fatta om jag inte loggar in och visar mitt intresse.

För en dryg vecka sedan fick jag en klasslista med namnen, bostadsort och telefonnummer till alla som gått i 9c. Jag läste den och såg att dom flesta blivit kvar i Knivsta. Samtidigt blev jag illa berörd för att jag kom ihåg så få av mina forna klasskamrater. Att bara ett par stycken fastnat i mitt minne tillräckligt att jag mindes hur dom såg ut.

Skulle jag vilja ha kontakt med Eva, Helena eller Vivi tar jag själv kontakt utan hjälp från företag som lever på att arrangera återträffar. Såna tillställningar måste per automatik bli tillknäppta och konstlade.

Någon här som varit på en lyckad återträff?

[tags]återträff, skola, klassträff, skolkamrater, återträffar[/tags]och Intressant