Ta lärdom av Annikas sommarprogram

Annika Östberg, Foto: Sveriges Radio

Annika Östberg sommarpratade igår i Sverige Radio. Trots att hon var ifrågasatt, gjorde hon utmärkt ifrån sig. Rakt och naket berättade hon om hur tonårstrots, nyfiken på knark, heroin och fel sällskap ledde till dom mord hon dömdes för. Och det straff hon, enligt sig själv förtjänade, och nu snart har avtjänat.

Den som trodde att hon skulle urskuldra och tycka synd om sig själv fick fel. Tvärtom så pratade hon om det orättvisa i att hon levde vidare och inte dom som mördades. Att hon fått komma hem och kan lyssna på tallarnas sus i skogen men inte dom.

Många ungdomar är idag lika vilsna som Annika och söker sig till droger för att stå ut med sig själva. Kriminalitet följer utan undantag i knarkets spår. Och det är det dagens ungdomar som är vilsna har att lära av henne. Hur galet det kan gå.

Annika Östberg är ett levande varningsexempel och jag hoppas att hon skriver sin självbiografi. Så många som möjligt bör ta del av hennes levnadsöde. Du kan börja med att lyssna på hennes sommarprogram på Sveriges Radios hemsida. Där har du chans att lära dig om försoning och förlåtelse. Något många av hennes kritiker borde göra.

Lycka till med resten av ditt liv och tack för att du delade med dig, Annika!

[tags]Annika Östberg, sommarprogrammet, sommarpratare, kriminalitet, brott, samhälle, förlåtelse, försoning, brottslighet, knark[/tags]och Intressant

2 tankar på “Ta lärdom av Annikas sommarprogram”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest