Gotländsk saffranspannkaka. Mums!

Gotländsk saffranspannkaka. Mums! Idag gjorde Tuulikki och jag Gotländsk saffranspannkaka och åt den med salmbärssylt och vispgrädde. Det var en guddomlig nästan utomjordisk fantastisk god upplevelse. Den bara smälte i munnen.

Inspirationen fick vi av vår goda vän Tuula som just besökt Gotland och skänkte oss en burk salmbärssylt.

Saffranspannkaka
Saffranspannkaka Foto:Iréne Svensson Räisänen

Håkans SaffransPannkaka

Behöver du:
3 stora ”korvar” med risgrynsgröt (eller motsvarande ca 3-3.5 l hemmakokt)
1 dl sötmandel
1½ Bittermandel (det avstod vi från då jag är överkänslig)
2 paket saffran
3 dl grädde
6 ägg
1 cl vodka (eller vatten) (vi hade ingen vodka utan tog brännvin kryddat med Johannesört)
strösocker

Gör så här:
Skålla, skala och hacka sötmandel. Riv bittermandel. Rör ut saffran i vodka (eller vatten) och låt dra 5-10 minuter.
Blanda ner saffran, mandel och grädde i gröten.
Vispa ihop äggen och tillsätt i gröten. Smaka av med socker.
Häll i smörad och ströad bakplåt.
Ugn 200-225 grader i ca 35-40 minuter.

Gotländsk saffranspannkaka. Mums! ätes så här:

Serveras med salmbärs/boysenbär eller Hallonsylt med grädde.

Fler blogginlägg

Fler blogginlägg

Gotländsk saffranspannkaka. Mums! ÄR ETT BLOGGINLÄGG.

3 tankar på “Gotländsk saffranspannkaka. Mums!”

Lämna ett svar till Imse/inger Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This