Ljudböcker är inte min grej och det är inte för att jag inte försökt. Gång på gång har jag börjat lyssna på en ljudbok. Jag har tvingat mig genom första kapitlet för att upptäcka att jag har ingen aning om vad jag lyssnat på. Det hjälper inte hur bra uppläsaren är. Hen står ändå i vägen mellan mig och bokens innehåll.

Film istället för ljudbok

E-böcker har jag inget problem med utan läser gärna i min iPhone. Ett annat ljudmedia är podcast som jag lyssnar på när jag tränar och städar. Så det är inte det att jag har svårt att koncentrera mig när jag lyssnar på en bok. Nej, det är något annat. Jag saknar utseendet av orden, att kunna läsa om och se hur författaren disponerat sina sidor.

Ibland har jag kommit på mig med att önska att det var en film istället för en ljudbok.

Ljudböcker när jag inte kan läsa

Jag förstår att ljudböcker är populära. Det gör jag verkligen. De är smidiga att ha att göra med i de flesta lägen. Fast jag har efter många tappra försök förstått att det sättet att ta till mig en bok inte passar mig. Men den dag, om den kommer, då jag inte längre kan se att läsa lär jag bli tacksam över alla förlag som ger ut ljudböcker.

Vad tycker du om ljudböcker?

Hur är det med dig? Lyssnar du på ljudböcker? Vad tycker du är för och nackdelar?

Fler blogginlägg

 

Ljudböcker är inte min grej är ett blogginlägg.