Pocket och E-bok
Författare: Iréne Svensson Räisänen
Förlag: SkrivarSidans förlag
Utgivningsdatum: 22 februari 2019 (e-bok 6/9 2018)
Pris: 80 kr (inklusive allt)
Du kan också köpa boken hos hos Bokus, Adlibris och andra internetbokhandlar.
Om SkrivarSidans diktskola
Diktskolan finns i tre delar som finns på SkrivarSidan.nu. Tips, övningar, vanliga versmått och begrepp, och misstag. Jag har samlat ihop alla inlägg och övningar och gjort en pappersbok och en e-bok.
Innehåll:
- Metaforer och liknelser
- Måla upp bilder
- Skillnad på metafor och en liknelse
- Övning:
- Rytmen i dikten
- Läs dikten högt
- Markera rytmen
- Bokstavsrim skapar rytm i dikten
- Ljudrim gör det också
- Versmått är ett annat sätt
- Tre rytmövningar
- Vad är en bra dikt?
- Hur dikt inte ska läsas