Knyter näven sin säger sitt vid köksbordet en mes är en mes gatan är allas att gå plakaten vajar i vinden
© Iréne Svensson Räisänen (2023-04-19)
Om dikten:
Inspirerad av tågförarnas vilda strejk i Stockholm och första maj skrev jag den här dikten. Den är enligt mig allmängiltig och kan tolkas som du själv vill.
Läs också
Dikterna Se mig, Solidaritet novellen I ensamhetens tjänst och lyssna på Nutida arbetarpoeter och deras poesi, Tidig svensk arbetarpoesi och Poeter i Föreningen Arbetarskrivare.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar