Återkomst

Våren är tillbaka
skjuter vintern åt sidan
gror sina gräsfrön

© Iréne Svensson Räisänen (2022-04-12)

Om dikten

Vårgräs

Jag ville skriva en dikt om våren och så här blev det den här haikun.

AI om våren

AI-robot

Det är en av årets mest häpnadsväckande tider, när naturen vaknar från sin vintersömn och livets cykel börjar på nytt. Det är en period som symboliserar förnyelse och hopp, markerad av dagarna som blir längre och temperaturer som sakta stiger.

Då kan du skåda hur knoppar sväller på trädens grenar, redo att slå ut i full blom. Körsbärsträdens blomning är en särskilt betagande syn och en fest för ögonen. De subtila färgerna och den mjuka doften av nyblommade blommor och grönska fyller luften och ger energi. Fågelkvitter blir en allt mer frekvent bakgrundsmusik.

Påskliljor

På marken spirar växtligheten, gräsmattorna blir grönare och trädgårdarna börjar återigen färgas av tulpaner, narcisser och påskliljor. Det är inte bara en visuell fest utan också en tid för sådd, när trädgårdsentusiaster börjar plantera frön med hopp om en blomstrande trädgård.

Vårens återkomst är även en tid för oss människor att komma ut ur våra hem, åtnjuta mildare väder och återta aktiviteter som legat i dvala under vinterns kalla månader. Det är en period för vandring, picknick och att helt enkelt stanna upp ett ögonblick för att andas in förändringen.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Mina dikter Försenad vår, Måla, Snö i maj, Bokstäver i repris och titta på videon Fem vårdikter.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Återkomst är skriven på versmåttet haiku.

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa