Hoppa till innehåll

Hårresande

Hårresande
Musiken mot taket
håret reser sig i takt
sinnena jublar

© Iréne Svensson Räisänen (2022-08-31)

Om dikten:

Jag skrev dikten efter att jag varit på Eva Dahlgrens koncert på Stockholm Opera 2022.

AI om Eva Dahlgren

AI-robot

Eva Dahlgren är en framstående svensk sångerska och låtskrivare, född den 9 juni 1960. Hon åtnjuter en respekterad plats inom svensk musik och är känd för sitt mångsidiga arbete som sträcker sig över decennier. Med sin starka röst och poetiska texter har Dahlgren blivit en ikon inom svenskt musikliv.

Dahlgren slog igenom på 1980-talet med låtar som ”Ängeln i rummet” och var en del av den svenska popeliten. Hon har sedan dess fortsatt att prägla den svenska musikscenen med album som ”En blekt blondins hjärta” och singlar som ”Vem tänder stjärnorna”. Eva har belönats med flera prestigefyllda priser, inklusive Grammisar, och har med sin musik berört många människors hjärtan.

Utöver sin musikaliska karriär har Eva Dahlgren varit en förebild i samhällsfrågor och är öppet homosexuell. Det har gjort henne till en viktig röst i kampen för HBTQ-rättigheter i Sverige.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Mina dikter Kris, Dödsdansen, Musik och lyssna på poddavsnittet Magnus Zackariasson poet och musiker.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Hårresande är en senryu.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen