Världen är galen krig, våld, hämnd och klimatkris dags att hoppa av jorden, sluta snurra nu människan är för mycket
© Iréne Svensson Räisänen (2023-10-20
Innehåll
Om dikten:
Det behövs egentligen inga mer ord än de som finns i dikten. Hoppet om att vända vålds- och hämndspiralerna som blir allt fler är obefintliga. Dessutom står klimatkrisen inte på agendan som den borde. Nog om detta. Nu ska jag plocka upp hoppet som ligger som en blöt fläck på golvet. Det sista som överger osv.
Läs också
Mina dikter Galen, Galenskap, Upploppet, Konflikten, Önskan, Människan, Ljuset, Fotbjor och blogginläggen Dör mänskligheten ut snart?, Varför gjorde ni inget? och Vi rika är miljöbovar.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar
instämmer: människan är för mycket. Tänk att USA och Kina har planer på att skicka bemannade expeditioner till månen… det räcker inte med JORDEN.
Jag gick i taket när jag lägste det om månen. Människan är för girig för sitt eget bästa, och nu ska vi också förstöra månen och andra planeter.