Minnet glöder i globen saknar köttet dess osynliga kropp bilden avbildar bildar fyrkanter kanten inringar tomheten här mina händer och läppar
© Iréne Svensson Räisänen (1995-03-13)
Om dikten Längtan
Dikten är är diktsamlingen Från mina sinnen. Jag skrev de till den del i samlingen där jag utforskar sinnet ”syn”.
AI om sinnen syn
Synen är av de mest komplexa och viktiga sinnesorganen vi har. Det ger oss förmågan att uppfatta och tolka det ljus som reflekteras från objekt i vår omgivning och omvandlar det till bilder i vårt medvetande. Detta gör det möjligt för oss att förstå vår omgivning, navigera i rymd, läsa, skriva och utföra otaliga aktiviteter som kräver visuell information.
I hjärnan bearbetas den visuella informationen så att vi kan känna igen former, färger, rörelser och djup. Synintrycken kombineras också med andra sinnesintryck för att skapa en sammansatt uppfattning av världen omkring oss.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Mina dikter Dubbelspegling och titta på diktvideorna Skogsrået, Stenen och Bakom osynliga stängsel.