Byte av stammar hus och människor vilsna rötterna dras upp huset skakar och darrar skriken i väggarna
Bild och text: © Iréne Svensson Räisänen (2023-02-03)
Om dikten:
Just nu är jag inne i första veckan av ett stambyte i huset, ett jobb som ska ta ca. 6-8 veckor. Stambytet gör det svårt att dikta, att leva. Ljuden tränger ut alla mina tankar.
AI om stambyte
En renovering som innebär att de gamla avloppsledningarna i en byggnad ersätts med nya. Detta görs vanligtvis när de befintliga avloppsledningarna är gamla, skadade eller inte längre fungerar korrekt. Vanligt i äldre byggnader där avloppsledningarna behöver bytas ut för att förhindra läckage, luktproblem eller andra avloppsproblem.
Det är en omfattande process som kan innebära att väggar och golv öppnas upp för att komma åt avloppsledningarna. Det kan vara en kostsam och tidskrävande process, men det är nödvändigt för att säkerställa en god sanitär funktion och långsiktig hållbarhet i byggnaden.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Mina dikter Eko, Buller och Tänkande.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar