Tystnaden ger upp kampen har ingen vinnare tankarna går vilse
© Iréne Svensson Räisänen (2023-02-18)
Om dikten:
Senryu om hur tankarna går förlorade i buller. Att det inte går att skriva.
AI om buller
Buller kan ofta ha en djupgående effekt på skrivprocessen. Det stör koncentrationen och kan fragmentera författarens tankeströmmar. Vilket gör det svårare att upprätthålla ett klart och fokuserat tillstånd nödvändigt för att formulera idéer och ord effektivt.
För en del författare kan buller skapa mentala hinder som leder till skrivkramp, där de känner att deras kreativitet och skrivförmåga är blockerad.
En frustration kan uppstå när du omges av oljud och inte kan finna stillhet. Skrivplatser utan oljud är ofta en eftertraktad miljö för skribenter eftersom den tillåter de subtila ideérnas röster att bli hörda och fångade på papper eller skärm.
Omvänt blir närvaron av oljuden symbolen för en kamp där det kreativa flödet störs och ”tankarna går vilse,” vilket resulterar i en brist på vinnare i kampen för koncentration och klarhet i skrivandet.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Läs gärna mina dikter Tystnad råder, Skrivkramp, Piskar, Grannens tak och Buller.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar
Nytt läge i kampen om talanger – så blir du en vinnare. I poesin.
Tack Robab! 🙂 I poesin är vi alla vinnare.