BTJ:s recension av Skrivguide

BTJ:s recension av Skrivguide

BTJ:s recension av Skrivguide. Kan inte låta bli skryta med den utmärkta recension Monica Rolfners och min bok Skrivguide – prosa, lyrik och film fått av Bibliotekstjänst. Den kommer jag att plocka fram de dagar jag känner att jag inget kan och inget vet.

”Författarna har erfarenhet som skrivarkursledare, manusläsare mm. Monica har bl a skrivit manus till filmer, Iréne har också gett ut dikter och Skrivtips (ej erbjuden i BTJ-häftet). I denna bok börjar de från början: ’Vad handlar det om?’ Jo, man måste veta vad man gör och varför. Det kan tyckas lätt, men i boken belyses allehanda regler. Först när man har lärt sig dessa kan man bryta mot dem.

’Att komma igång’ heter nästa kapitel. Man måste vilja berätta något. Vi får bland mycket annat ta del av romanbyggandet, vikten av lockande inledningar, dramatik/konflikt, närvaro i berättelsen och vad som stör närvaron, romanpersonernas karaktär och utseende, gestaltning i motsats till beskrivning. Detta är med andra ord en matnyttig och ambitiös handledning. Boken avslutas med ett kort kapitel om filmmanus och ett ännu kortare om att skriva dikter. Allt är lätt att ta till sig för den skrivlystne.”

Köp boken

Uppdaterad 16 april 2017.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest