Inbjudna representanter från hbt-rörelsen i Uganda tackade med sång och dans

Inbjudna representanter från hbt-rörelsen i Uganda tackade med sång och dans

Foto: Tuulikki Räisänen (mobilkamera)

Igår var jag och Tuulikki på RFSL:s 60 års fest på Ambassadeur i Stockholm. Massor av bekanta ansikten som jag sett på tidigare fester, frigörelseveckor, demonstrationer och inte minst Stockholm Pride. Kul att se alla igen!

Vi tog ett glas bubbel, hittade ett bord vid sidan om scen och fick snart sällskap av tre snygga och trevliga transor. Efter att vi välkomnats av RFSL:s förbundsordförande Ulrika Westerlund och lyssnat på progsångaren Jan Hammarlund gick vi loss på buffén. Maten, som för mig som är allergisk och överkänslig mot en hel del, brukar kunna vara ett sorgligt kapitel, var alldeles utmärkt. Det fanns alternativ för alla: Laktosöverkänsliga, vegetarianer av olika slag m.fl.

Rikard Wolff

Rikard Wolff

Foto: Tuulikki Räisänen (mobilkamera)

Efter buffen startade gratulationerna och hälsningar från systerförbund, föreningar och organisationer. Flera var där personligen och andra hade skickat videohälsningar. Många var dom så det hela drog ordentligt över tiden. Sittningen avslutades med artistuppträdanden av Maryjet från förra årets om gång av Idol och Rikard Wolff. Strax efter klockan elva bröt vi upp och dom som ville gick en trappa ner för att dansa loss fram till fyra på morgonen.

[tags]RFSL, RFSL fyller 60, hbt, gay, homosexualitet, lesbisk, flata, hbt-personer,Ulrika Westerlund, Jan Hammarlund, Rikard Wolff, Maryjet[/tags]och Intressant