Idag kl.8.10 fick jag ta bort den freestyllikanden prylen som hängt i ett bälte runt magen i exakt 24 timmar och dom 5 elektroderna från bröstet. Det var inte så störande som jag först trodde, men nattsömnen blev inte vad den brukar då jag brukar somna på magen. I natt fick jag antingen ligga på rygg eller sida, och byta plats för lådan varje gång jag vände på mig.

Strax före hjul upptäckte min husläkare att mitt hjärta rusar och att pulsen aldrig går ner i vila. Själv har jag inte märkt så mycket annat än när hjärtat rusat iväg en bit över 120 slag. Men det gör inte ont eller känns konstigt på annat sätt. Bara att hjärtat kutar iväg som om jag sprang 60 meter häck.

Läkaren på medicinkliniken vill veta hur pulsen beter sig och ett 24-timmars-EKG ska hjälpa honom att förstå varför mitt hjärta beter sig som det gör. När hjärtsköterskan satt fast elektroderna och testkörde, var pulsen uppe i 100 fast jag var hur avslappnad som helst.

– Man skulle kunna tro att du var ute och joggade, sa hon.

Själv var jag tacksam över att jag inte är simlärare eftersom hjärtfreestyelen inte fick bli blöt och det var meningen att jag skulle jobba och bete mig helt som vanligt.

Tyvärr finns risken att jag återkommer i ämnet hjärta igen.

Fler bloggar om sjukdomar och hjärtsjukdomar.