I morgon röstar riksdagen om staten ska få rätt att granska vår e-post och lyssna av våra telefonsamtal, FRA-lagen. Konstigt, jag trodde redan att dom gjort det. Att Sverige liksom dom flesta andra länder gör det i jakten på terrorister. Men jag blandar väl ihop Sverige med USA… lätt gjort nu för tiden.

Hur som helst så brukar jag tycka att eftersom jag inte har något att dölja så är det OK att avlyssna, filma mm om det ökar säkerheten och räddar människor från våld och död. Men det här tycker jag är att gå för långt. Avlyssningen är OK så länge det finns misstankar om brott. Men att avlyssna alla svenskars telefonsamtal och läsa vår e-post oberoende om vi är misstänkta för någon fuffens eller inte känns inte OK.

Det som gör mig illa berörd är tanken på hur lätt saker och ting kan hamna i fel händer och utnyttjas mot oss.

Tråkigt nog viner partipiskorna hårt inom alliansen för att få igenom det här. Sverige kommer antagligen att bli ett av dom mest övervakade länderna i världen.

Du kan rösta om saken här i bloggen, högra kolumnen och dagens fråga.

Uppdatering 18/6: Sent den 17 juni skickades remissen tillbaka till försvarsutskottet. Antagligen packeteras den om till ett mer aptitligt format som alla tveksamma i alliansen kan godkänna. Och det troligen redan i kväll den 18 juni.

Uppdatering 19/6: FRA-lagen röstades igenom i går kväll som väntat.

[tags]avlyssning, politik, fra-lagen, fra, övervakning, integritet, demokrati[/tags]och på Intressant