Mångkultur är framtiden

Terrordåden i Norge förhindrar inte att det mångkulturella samhället är framtiden. Ett öppet demokratiskt samhälle där alla är integrerade oavsett etnicitet, religion, kön, sexuell läggning osv är det som bäst kan stå mot angrepp på demokratin.

Många står inte upp för mångkultur i sin vardag. Vi säger inte ifrån när någon uttalar sig rasistiskt eller inte visar tolerans. Vi tar inte diskussionen med våra barn och föregår inte heller alltid med gott exempel. Nu är högt tid att du och jag tar vårt ansvar och står upp för det samhälle vi tror på.

Genom att ha röstat in partier som Sverigedemokraterna, Sannfinländarna och Framstegspartiet i våra länder hjälper vi dom krafter som inte tror på det mångkulturella samhället. Resultatet kan bli fler terrordåd som det i Norge.

Inom dom sociala medierna frodas rasismen och icketolerans. Så också i kommentarer i tidningar, på diskussionsforum, bloggar mm. Där kan jag och du också ta vårt ansvar genom att ta diskussionen, säga ifrån och inte minst anmäla kommentarer och inlägg som är antidemokratiska.

Intressant?

26 tankar på “Mångkultur är framtiden”

 1. ”Nu är högt tid att du och jag tar vårt ansvar och står upp för det samhälle vi tror på.”

  Helt riktigt. Och jag tror inte på ett samhälle där politisk islam tillåts sätta agendan, gränserna för yttrandefriheten etc. Det gör tydligen du. Därmed är du just den sortens quisling som ledde fram till tragedin i Norge.Du levererar ett enda långt okritiskt försvarstal för den s.k. mångkulturen, som inte är annat än en muslimsk monokultur, där judar, kristna och homosexuella förföljs och fördrivs.

  Den dag muslimer ställer upp för ovan nämnda grupper, så kommer jag och andra att ta dina ord på större allvar.

  Svara
 2. Just nu är jag i chocktillstånd. Förvirrad. Så många frågor haglar i mitt huvud. Vill veta hur man kan bli så förgiftad i hjärnan. Något måste ha hänt honom som satt djupa spår. Annars fattar jag ingenting.

  Som du säger vi kan aldrig ge upp, vi måste hela tiden slå vakt om demokratin, slåss för allas lika värde, ständigt vara på vakt mot dem som vill slå sönder och skapa anarki.

  Svara
 3. Det är inte förvånande att mångkulturvurmare gnuggar händerna i hopp om att terrordåden i Oslo skall döda debatten, innan kropparna i Norge ens hunnit kallna. Du är inte den ende.

  Men varken ni eller Breivik kommer att lyckas slänga locket på någon politisk debatt. Den kommer fortgå och intensifieras, för ett bättre samhälle präglat av enighet om grundläggande värderingar, där splittring och mångkultur inte har någon plats.

  Svara
 4. Ulf: Jag tror inte på någon form av extremism, varken religiös, politisk eller i någon annan form. Inte heller på att stänga några ute. Det är i utanförskap extremismen frodas och terrorister formas. I ett öppet och tolerant samhälle där alla känner sig delaktiga behöver ingen frukta olikheter.

  Kärlek istället för hat och fruktan är ett sätt bevara demokratin.

  Svara
 5. Ethel: Nej, vi får aldrig ge upp. Att ta debatten är ett sätt att försvara det du tror på.

  Patrik: Mångkultur handlar inte om islam och splittring. Tvärtom. Utan gränser i form att etnicitet, religion osv finns inte heller några motsättningar människor mellan.

  Svara
 6. Visst mångkultur är kanske en ofrånkomlig framtid men jag vet inte om jag tror det kan vara en framtid att se fram emot. Jag är mer lagd åt att tro att om en grupp människor ska kunna leva i fred och harmoni tillsammans bör de ha en hyfsad likartad syn på världen, ungefär samma värderingar och åsikter om vad som är rätt och fel. Människor är inte en varelse direkt känd för att acceptera åsikter som ligger för långt bort från ens egna… För att ta ett extremt exempel: Se på hur vi tillsammans med andra västländer tar oss rättigheten att bomba och döda bla barn i länder som vi anser lever ”fel”… Nej så jag är väldigt tveksam till att mångkultur någonsin kommer att fungera. Det hjälper ju inte heller att i Sverige så är särbehandling åt alla möjliga håll vanligt. Kvotering, gräddfiler och subventioner hit och dit för alla möjliga minoriteter och grupper tror jag enbart leder till ökade motsättningar i samhället. Dessutom borde väl det minsta kravet för människor (icke flyktingar) som flyttar till ett nytt land vara att de ska kunna ta hand om sig själva och inte som nu låta ansvaret för deras försörjning till stor del ligga på människorna som redan bor i landet…

  Svara
 7. Patrik: Jag bor mitt i det mångkulturella Södertälje och jag ser dagligen bevis på den styrka som finns i att få ta del och inspireras av människor med andra erfarenheter. Att möta människor som flytt från krig och terror. Öppenhet mot det som är annorlunda är en förutsättning för fred och demokrati.

  Svara
 8. Det märkliga är att enligt vänstern så är både Oslo-bombaren och Stockholms-bombaren ett resultat av ”främlingsfientlig retorik” trots att de var varandras motsats. Om en hård retorik mot muslimer resulterar i att en muslim spränger en bomb, vad borde då en hård retorik mot nationalister resultera i?

  Svara
 9. Sandra: Jag tror tvärtom att människor som lever tillsammans bör ha olika syn på saker och ting. Att vi utvecklas till bättre människor när vi får motstånd och tvingas ta ställning och kanske tänka i nya banor. Att en grupp mår bra av inflytande av nya idéer och erfarenheter.

  Alla form att gränser mellan människor är av ondo och enbart till för att göra tillvaron begriplig. Det är när vi tycker oss tvingade att försvara dessa som vi tar till våld, terror och krig.

  Svara
 10. Per: Jag tror inte att retorik, oavsett om den är vänster eller höger, får en människa att spränga en bomb. Däremot tror jag att utanförskap och utan tro på att kunna förändra den egna tillvaron till det bättre kan få människor att ta till våld.

  Svara
 11. Per: Ett tolerant samhälle betyder för mig ett samhälle där vi respekterar allas olikheter. Där vi värdesätter allas rätt att vara sig själva oavsett etnicitet, religion, kön, sexuallivet, politisk övertygelse osv. Men inte där vi accepterar våld och förtryck på vad det än må vara på för grunder. Ondska gör sig sig inte besvär i mitt toleranta samhälle

  Svara
 12. Irene: Jag tror att du har för höga tankar om människan 🙂 Din beskrivning här ovan av ett tolerant samhälle där vi respekterar varandras olikheter låter såklart eftersträvansvärt men med tanke på människors natur så låter det inte sannolikt utan bara naivt att det någonsin kommer att gå att skapa ett sådant samhälle. Men jag kanske har fel..Jag kan ju knappast påstå att jag VET hur människor i allmänhet fungerar utan går såklart bara efter min egen person, hur de människor jag möter beter sig och hur debatten går i media.

  Svara
 13. ”Per: Ett tolerant samhälle betyder för mig ett samhälle där vi respekterar allas olikheter. ”

  Men Irene, du respekterar ju själv inte politiska olikheter. Hur förolämpade och ledsna tror du inte de känner sig som har socialkonservativa ideal och är kritiska till invandringspolitiken, efter det inlägg du skrev med våldsamma anklagelser om att ha hjälpt fram ett massmord?

  Tänk dig själv om detta varit ett islamistiskt dåd och du på motsvarande sätt börjat orera om hur islam var roten till det onda. Det hade varit en ren parallell till hur du nu beskriver kopplingarna till politiska partier som du ogillar, men med 2 skillnader. 1. I det här fallet möts du med debatt istället för hot, 2. Detta är en ensam galnings dåd såvitt vi hittills vet, medan islamistiska terrordåd som regel har organisationer bakom sig.

  Svara
 14. Sandra: Självklart tror jag människan om för gott. Men jag väljer det framför ondska och hat. Jag anser att det är bättre att vara naiv än elak och spydig som många är i bloggar och andra sociala medier. För vi har alla ett val och fri vilja.

  Min erfarenhet är att dom flesta människor vill gott.

  Per: Jo, jag respekterar politiska olikheter så länge dom är demokratiska och det anser jag inte en konservatism som innehåller främlingsfientlighet är.

  Jag tolererar ingen form att fundamentalism, muslimsk eller kristen. Det är ingen motsättning mot att jag förespråkar ett mångkulturellt samhälle eftersom det inte är detsamma som islamsk fundamentalism.

  Du frågade också hur jag tycker vi ska få människor som Breivik att inte känna sig utanför samhället. Hade jag svar på det så skulle det ju vara bra. Men det har jag lika lite som alla andra.

  Svara
 15. ”Jo, jag respekterar politiska olikheter så länge dom är demokratiska och det anser jag inte en konservatism som innehåller främlingsfientlighet är.”

  Då är du ju inte bättre än Anders Behring Breivik.
  Han utsåg också vissa politiska ideal till något han inte skulle respektera, baserat på en vriden verklighetsgrund.

  Svara
 16. Jag tror ändå resultatet blir annorlunda om man har som ideal att vi alla är människor med lika värde och samma rätt till liv, att alla ska få säga sin mening i en diskussion utan att utsättas för våld och hot. Ett problem blir naturligtvis när någon uttrycker åsikter som säger att alla inte är lika mycket värda och att alla inte bör behandlas med respekt. Jag tycker inte att man måste respektera sådana åsikter och det samhälle de leder till, men fortfarande respektera människorna som framför dem och deras värde och rätt till liv.

  Jag vet att människor inte är alltigenom goda, men tror att vi måste tro på det goda i människan. Jag menar inte att vi ska förneka ondskan inom oss, men att vi måste tro att vi har ett alternativ och sträva mot det. Jag tror att man ibland måste riskera att vara naiv.

  Svara
 17. ”Terrordåden i Norge förhindrar inte att det mångkulturella samhället är framtiden. Ett öppet demokratiskt samhälle där alla är integrerade oavsett etnicitet, religion, kön, sexuell läggning osv är det som bäst kan stå mot angrepp på demokratin.”

  Vad är egentligen mångkultur? Är det samba och couscous dessa hemska mångkulturkritiker vänder sig emot eller är det parallellsamhällen präglade av grov kriminalitet, hedersförtryck, könsapartheid och egna lagar? Hur integrerade kan kvinnor och sexuella minoriteter bli om de tillhör en kultur där normen är att de förtrycks?

  ”Många står inte upp för mångkultur i sin vardag. Vi säger inte ifrån när någon uttalar sig rasistiskt eller inte visar tolerans. Vi tar inte diskussionen med våra barn och förgår inte heller alltid med gott exempel. Nu är högt tid att du och jag tar vårt ansvar och står upp för det samhälle vi tror på.”

  Vad är det vi ska visa tolerans mot? Är det invandrartjejer som anstränger sig till det yttersta för att få högsta betyg i skolan? Eller arga, unga, lågutbildade män från centralasien och östafrika som ljuger om sin ålder för att tillskansa sig en högre levnadsstandard på andras bekostnad? Invandringen är en stor och bred fråga men de som kallar sig mångkulturalister tänker sällan längre än att ”det är viktigt att vi tolererar..”. Vad är det vi till varje pris ska tolerera? Allt? Varför vi och inte dem? Är det inte viktigt att ta seden dit man kommer längre?

  ”Genom att ha röstat in partier som Sverigedemokraterna, Sannfinländarna och Framstegspartiet i våra länder hjälper vi dom krafter som inte tror på det mångkulturella samhället. Resultatet kan bli fler terrordåd som det i Norge.”

  Såvitt känt inträffade massmordet inte på grund av att Framstegspartiet sitter i riksdagen utan för att de styrande Socialdemokraterna har ignorerat folkviljan. I Oslo har man nyligen konstaterat att _samtliga_ överfallsvåldtäkter de senaste åren hade utomnordiska gärningsmän och ändå gör politikerna inget åt det, mer än att erbjuda invandrarmännen en kurs i att avstå våldtäkt. Det är klart det är provocerande för en bred allmänhet och mycket svårt att föreställa sig i någon annan del av världen. Man har helt enkelt packat krutet för den här situationen och allt som krävs för att det ska explodera är en galning med uppmärksamhetsbehov och planeringsförmåga.

  ”Inom dom sociala medierna frodas rasismen och icketolerans. Så också i kommentarer på tidningar, diskussionsforum, bloggar mm. Där kan jag och du också ta vårt ansvar genom att ta diskussionen, säga ifrån och inte minst anmäla kommentarer och inlägg som är antidemokratiska.”

  Gärningsmannen var dock enligt medias uppgifter uttalad antirasist och därmed en av dem som ”tog sitt ansvar genom att ta diskussionen…”. Världen är med andra ord inte så enkel och svartvit som kulturrelativister vill ge sken av.

  Svara
 18. Oj, Iréne, vilken het diskussion det blev av ditt inlägg.

  Jag ville bara tillägga att jag tror inte att människan till naturen är främlingsfientlig eller ond. Det är något vi lär oss, t.ex att inte acceptera andra grupper av människor som inte är precis som vi och människan är inte ond utan gör onda handlingar. Tror jag. Helt enkelt, eller så svårt.

  Svara
 19. ”Mångkultur” är en sörja av blandkultur som är EN kultur. Att blanda samman dynga i en cocktail och påstå att det är framtiden när det är odrickbart är genocid.
  De som lever kvar på 70-talet, eller för den delen i andra grottstadier, kanske tror att den enhetskultur som propagandiskt kallas ”mångkultur” för med sig något positivt. Det gör den inte. Ingen lär sig om några andra kulturer, speciellt då dessa har kristnats för länge sedan. Det finns inget att lära förutom att experimentet är ett misslyckande som kostar enormt lidande för västvärlden.

  Svara
 20. Till alla: Diskussionen här blev så het att strömadaptern till bredbandet brann upp igår. 🙂 Hur som helst så sätter jag nu ett streck i debatten för min del. Jag har framfört det jag tror på och har inget mer att tillägga. Att jag tror på människors lika värde. Men ni är välkomna att fortsätta debatten.

  Svara
 21. Iréne,

  Lite humor uppskattas alltid, även i en diskussion med en så allvarlig bakgrund som denna.
  Hoppas du hittar en ny strömadapter billigt 🙂

  Jag lämnar också debatten härmed, utan ytterligare argument än följande avslutning.
  En reflektion är hur oerhört lätt det är att skylla meningsmotståndare för de mest groteska och hemska ting, som t.ex. att ligga bakom en galnings massmördande. Ser man till historien hur krig startat på olika håll i världen, så är det ofta med den sortens beskyllningar och argument som bakgrund, och icke sällan med någon dramatisk händelse som utlösare.

  Tack för mig.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest