Sjukt att tvinga sjuka människor i arbete

Det är inte värdigt vårat svenska samhälle att försöka tvinga ut sjuka människor i arbete. Trasiga människor som förlorat allt och som kämpar med att komma igen. Ofta går dom på ”lyckopiller” och vill själva försöka. Men det finns ingen arbetsgivare som vill anställa en människa som inte ens kan ta hand om sig själv ordentligt. Det är orealistiskt att tro att det med dagens höga tempo inom arbetslivet och krav på lönsamhet finns plats för dom som inte är fullt arbetsföra.

Dom har ett år på sig att lyckas ta sig in på arbetsmarknaden. Efter det står dom utan både sjukersättning och A-kassa och tvingas förlita sig på socialens välvilja. Och bara det för att dom av sjukkassan anses ha en del av arbetsförmågan kvar.

Det gör mig beklämd att se och höra människor fara så här illa. Att det finns så stora maskor i vårat gemensamma sociala skyddsnät. Den sittande regeringen har klart visat att det är på dessa sjuka som dom rika ska bli ännu rikare.

Har vi inte fått nog snart?

[tags]sjukersättning, arbetsförmedlingen, arbete, samhälle, politik, alliansen, regeringen, arbete åt alla[/tags] och på Intressant.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest