Recension: Nyförälskad i min iPad 3g

iPad 3g
iPad 3g

I fredags fick jag en iPad 2 3g 16gb av Tuulikki i födelsedagspresent. Det blev kärlek vid första ögonkastet. Den ligger som gjuten i handen och knät. Touchskärmen är skarp och alldeles underbar. Jag har ännu inte hittat något negativt… Ja, det skulle möjligen vara priset.

Jag har laddat ner appar, Pages och Writings, så jag kan öppna och skriva Word-dokument. Spara och använda filer i molnet via Dropbox som jag använder sen länge. Bildbehandlingsprogrammet Photogene, appar för Twitter, Facebook och inte minst för att läsa e-böcker, iBooks och Bluefire reader. Dessutom har jag lagt in musik och bilder från min iMac. Inte på en enda punkt har iPaden svikit mig. det här inlägget skriver jag självklart på min padda!

Låna och läs e-böcker

Bokhyllan i iPad
Bokhyllan i iPad

En ny värd öppnade sig när jag surfade in på biblioteket och lånade min första bok. Det är mer vilsamt för ögat att läsa på iPaden än i en pappersbok. Har du en padda och inte hittat till bibblan än är det dags. Det är enkelt och smidigt bara du har ett lånekort.

Jag som dom senaste åren slutat låna böcker och istället köpt dom kommer nu att bli åter trogen mitt kära stadsbibliotek i Södertälje. Bara en sån sak att du inte behöver köa och vänta på din tur får att få låna en bok är guld värd.

Skriva på iPad
Skriva på iPad

Det går bra att skriva på iPad

Det går utmärkt skriva på en iPad. Det gäller bara att hitta en bra ställning. Så klart fungerar det bäst med korta meddelanden på det inbyggda tangentbordet. Men det går utmärkt att koppla till ett trådlöst tangentbord om du vill skriva längre texter. Fast då tycker jag lite av själva idén med Ipad försvinner. Att du ska kunna använda den var som helst. Själv är jag uppkopplad till det trådlösa nätverket hemma och så har jag satt in ett SIM-kort så jag kan använda 3G när jag är ute och inte har tillgång till öppna nätverk.

Ja, jag är verkligen nykär. Min iPad har tom fått mig att börja skriva dagbok. Har hittat en app, SecretDiary, som gör det till en fröjd.

Jag ger utan att tveka 5 gyllene stjärnor till iPad 2!

Intressant?

4 tankar på “Recension: Nyförälskad i min iPad 3g”

  1. Jag har tvekat om jag vill ha, eller ”behöver” ha någon, behovet går nog snabbt att skapa.

    Nu när jag läst vad du skriver så har jag bestämt mig för att jag både vill och behöver ha en. Jag vill ha något där jag kan skriva riktigt när jag är ute. Verkar ju gå lätt att läsa på skärmen också. Kanske alla olästa pappersböcker i hyllan förblir olästa.

    Svara
  2. Har du ingen bärbar dator är iPaden perfekt. Men tänk på att om du skriver länge texter så kan du vilja ha ett trådlöst tangentbord istället för att skriva på skärmen. Och då kan en bärbar dator vara ett bättre alternativ.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest