Recension: Djävulen bär Prada

Regissör: David Frankel
Manus: Don Roos och Aline Brosh McKenna
Skådespelare: Anne Hathaway, Meryl Streep, Adrian Grenier, Tracie Thoms, Emily Blunt, Stanley Tucci, Rich Sommer, Simon Baker, Daniel Sunjata

Det är inte första gången jag haft förväntningar när jag ska se en film. När jag i lördags gick för att se Djävulen bär Prada bestod dom främst i att jag skulle få njuta av magnifik Meryl Streep. Att hon med bitsk satir skulle ta ner modeindustrin på jorden och slå hål på många av myterna som omger den.

Efter att ha sett filmen kan jag konstatera att endast en av dom infriades. Meryl Streep var precis så bra som jag trott hon skulle vara. Men för övrigt var filmen svår att få grepp om. Vad vill manusförfattare och regissör egentligen med den? Den frågan väcks tidigt in i filmen och var det bestående intrycket när jag gick ut från biografen.

Och samspelet mellan Meryl Streep och Anne Hathaway. Är du dessutom det minsta intresserad av mode, vilket jag inte är, kommer du säkert att få glädje av kläderna i filmen.

Mitt betyg: Två plus för filmen som saknar en sammanhållen idé och vision samt ett och halv plus till för Meryl Streeps skådespeleri. Sammanlag tre och ett halvt plus.

Fler bloggar om film, filmrecensioner, recensioner och på Intressant.

5 tankar på “Recension: Djävulen bär Prada”

  1. Iréne. Du har skrivit ”pravda” istället för ”Prada”, som det skall vara – om du tittar på filmaffischen. Prada är ett italienskt modehus och pravda betyder sanning på ryska. Men eftersom Lucifer betyder ljusbärare och sanningen är upplyst kunskap, så förmodar jag att din lapsus är fullkomligt logisk :).

    Svara
  2. Iréne. Först nu såg jag att du är dyslektiker. Att detta kan bädda för så spännande kodning låter sig funderas över. Modigt av dig att kasta dig ut på ordens hav så oförbehållsamt: Gott hopp till den som skäms över sin dyslexi. Det är ju tanken som räknas, som det sägs.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest