Den senaste tiden har jag sammanställt manuset till min diktsamling Hora, Dåre och Martyr. Den finns redan som ebok på eboksförlaget Serum men många har bett mig om att ge ut den på papper. Och nu har jag äntligen fått tid att göra om manuset innan det ska gå i tryck.

Hora, Dåre och Martyr kom ut 2001 efter att Thomas på Serum frågade om jag hade något manus som han kunde få ge ut när han startade Sveriges första eboksförlag. Manuset låg färdigt efter att ha gjorts om efter att från början varit en novell, sedan omskrivet till drama för scenen och till sist en diktsamling. Det hade tagit mig nästan sju år att hitta den uttrycksform som kändes rätt.

Thomas tyckte manuset var väl kort så jag fyllde på med ett par noveller och teckningar, något jag alltid ångrat. Men eboken fick ett överraskande positivt mottagande. I början på nästa år ger jag ut den på SkrivarSidans förlag. Utöver dikterna så har frugan, Tuulikki, illustrerat den med bilder.

Just nu sitter jag och jobbar med att sätta in bilderna på sin rätta plats. När det är färdigt ska jag skicka alltihop till Sara, hon finns här i länklistan, som ska göra tryckfärdiga filer. Sedan är det dags att skicka det hela till tryckeriet.

Som förläggare är det svårt att avgöra hur stor upplagan ska vara. Diktsamlingar säljer inte med mer än ett par 100 exemplar och det gäller redan kända poeter. Kanske är 300 ex. att ta i…någon som har en aning om det är för mycket?

Vad Hora, Dåre och Martyr handlar om? Jo, den gruppvåldtäkt jag utsattes för när jag var 21 år. Du hittar dikter ur samlingen här i bloggen i kategorin Dikter.

[tags]manus, skriv, skriva, skrivande, författande, författa, diktsamlingar, diktsamling, förlag, böcker, litteratur[/tags] och på Intressant.