Skrivövning: Skriv dialog

Att skriva dialog kan tyckas vara enkelt men är det inte. Varför? Jo, för att det går inte att skriva som vi människor pratar. Om vi gjorde det skulle det knappt gå att läsa. Avlyssna ett samtal på bussen, fiket eller i parken, så förstår du vad jag menar.

Skriv om när du mötte Gud, Djävulen, Hitler, Madonna, Zlatan eller någon annan du gärna vill eller inte vill träffa. Högst 2 000 tecken inklusive mellanslag. Tänk på att dialog inte bara består av repliker utan också inre dialog dvs tankar och reaktioner på det som sägs.

Fler bloggar om skrivande, skriva och författande

2 tankar på “Skrivövning: Skriv dialog”

  1. jag håller med dig!! Jag är invandrare och har varit i Sverige i elva månader. När jag började att studera språket var allt kaos eftersom hittade jag två olika språk. Jag kämpade mycket för att kunna förstå tidningar t.ex. men när jag började att umgås med svenskarna blev jag nästan galen… jag förstod ingenting!!!
    Jag måste bekänna att fortfarande förstår jag lite. Trots att jag älskar läsa tidningen eller svenska websidor. Man kan säga att jag föredrar att skriva än att snacka.
    Jag hoppas att du kan förstår mig, jag vet att jag skriver dåligt fortfarande.

    Myriam

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest