Skrivövning: Skriv utan adjektiv

Jag vet att det inte går att undvika adjektiv helt men dom bör minimeras till förmån för gestaltning (återkommer till det en annan gång). Övningen den här gången går ut på att skriva om sportlovet, mars eller soluppgången utan att använda ett enda adjektiv. Högst 200 ord.

Dela gärna med dig av din text!

Fler bloggar om Skrivande och Författande.

8 tankar på “Skrivövning: Skriv utan adjektiv”

  1. Mörkret hänger fortfarande över granarna som smyger ned mot strandkanten. Röken slingrar sig upp mot himlen. Vattenytan breder ut sig mot ingenting i fjärran och vi sitter tysta. Så, plötsligt, tänds ett ljus under horisonten och glimmar till och tänder luften, och solklotet rullar upp och bränner den nya dagen i ansiktet.

    Svara
  2. Sportlovet är slut men ändå vräker snön ner. Den behövs inte längre, nu vill jag ha dagsmeja varje dag, mer och mer. Inte för att jag kan räkna ut vart allt smältvatten ska ta vägen, vill bara ha bort alltihop. Tänk – lukten av gräs…

    Bort med snön! Jag tänker inte åka pulka eller skidor mer, jag vill sitta på yttertrappen och vända ansiktet mot solen. Dagarna blir längre men ändå känns det inte som om våren väntade runt knuten vilket den enligt almanackan borde göra. Jag suckar och stönar när jag borstar bilen om morgnarna och tar stöd emot den för att sätta på mina dubbar på skorna. Halka omkull vill jag inte. Dubbar på skorna! Tantvarning. Med reflexer bak… à 250:- på apoteket. Med tanke på vad några veckors sjukrivning skulle kosta, och med tanke på hur det vore att svepa omkring med ett gipspaket så är det välinvesterade pengar. Och tant är jag ändå i vissa ögon.

    Sportlovet är slut, jo. Men det är bara fem veckor kvar till nästa lov…

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest