Många som börjar skriva vill vara anonyma. Dom flesta skrivarsajterna tillmötesgår det önskemålet men inte vi på SkrivarSidan. Jo, det har hänt att vi gjort undantag när skribenten i fråga har ett arbete/livssituation som gör att hon/han förföljs. Men vanligen kräver vi att skribentens för- och efternamn ska stå under varje text.

Många bloggar är mer eller mindre anonyma. Jag tycker det minskar trovärdigheten men jag kan i viss mån förstå att en del gör. Särskilt dom som skriver självutlämnade både om sig själva, familjen, vänner och jobbet. Men det skulle ändå inte vara ett alternativ för mig. Skriver jag något jag inte kan stå för publicerar jag det inte.

Jo, jag har fått en del otrevliga mail och ibland ringer någon i telefonen och tjatar om ”att såna som du inte borde få leva”. Särskilt efter att jag skrivit något som rör HBT-världen. Fast inga dödshot i världen kan stoppa mig från att skriva och låta publicera det jag vill. Det vore att ge efter för dom som inte gillar det jag skriver och det jag står för.

Skriver du skönlitterärt finns det inga ursäkter för att vara anonym. Privata texter hör inte hemma inom genren och kritik är något du måste lära dig att ta på rätt sätt.