Prova på en humoristisk skrivövning. I skrivövningen Skriva med humor får du testa på att få dina läsare att skratta.
Innehåll
Skriva med humor, övning:
Skriv en dialog mellan två personer som befinner sig i en bisarr eller oväntad situation. Försök att inkludera några komiska vändningar eller överraskande repliker. Max 2 000 tecken inklusive mellanslag.
Tips:
Humor handlar ofta om det absurda eller oväntade som skulle kunna hända den som läser. Använda dina egna tillkortakommande så får du läsaren att känna igen sig.
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Läs också
Blogginlägget Tal- eller skriftspråk i dialog, gör övningarna Skriv en limerick, Skriv ett kåseri om mobilen och Kåseri i brevform.