Skriv ett vårtal är en skrivövning med skrivtips. Inför till exempel Valborgsmässoafton kan det vara bra att träna på att skriva ett tal till våren.
Skriv ett vårtal, övning:
Inled med att berätta vad du ska säga, sedan säger du det du ska säga och sedan berättar du vad du just sagt. Inled och avsluta med en rolig formulering. Med roligt menar jag inte att du ska driva med, förolämpa eller genera dem du håller talet för. Håll det kort, högst 5 minuter ca. 4 500 tecken inklusive mellanslag.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.