Svenska damlandslaget bättre än Barcelona

Jag gillar både dam- och herrfotboll. Igår såg jag svenska damlandslaget spela 1-1 mot England. En spännande och stundvis välspelad match trots att Sverige inte hade sin bästa dag. Senare på kvällen såg jag Barcelona vinna över Sporting Gijón med 3-0.

Den första matchen vann överlägset i fråga om spänning, bra spel och spelarnas intresse av att spela fotboll och inte bara visa upp sig själva. Barcelona må vara världens bästa fotbollslag när det kommer till lagets stjärnor och cup-vinster, men när dom som igår inte spelade som ett lag är dom inte roliga att se.

Jo, jag vet att det var första seriematchen för säsongen för dom spanska lagen och att Barcelona kommer att spela ihop sig. Men vad jag vill komma fram till är att damfotbollen kan överglänsa herrfotbollen i sina bästa stunder. Ja, ja, man ska inte jämföra dam- och herrfotboll men jag tycker att tjejerna blivit så mycket bättre dom senaste åren att det nästan går att göra det. Och att killarna inte längre ska ta för självklart att dom ska ha företräde.

[tags]fotboll, damfotboll, herrfotboll, Barcelona, fotbollsem, idrott, sport, damlandslaget i fotboll[/tags]och Intressant

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest