Hoppa till innehåll

5 Krigsdikter Diktvideo

5 KRIGSDIKTER är en video där jag läser fem korta dikter på temat krig. Dikterna är alla utom en skrivna under kriget i Ukraina. Det är en blandning av mina senryu och tanka. Jag har också illustrerat dikterna.

AI om kriget i Ukraina

AI-robot

Kriget i Ukraina är en pågående konflikt som bröt ut 2014 efter Rysslands annektering av Krimhalvön. Konflikten har främst utspelat sig i östra Ukraina, där proryska separatistgrupper och den ukrainska regeringen har varit inblandade i stridigheter.

Det har resulterat i tusentals döda och fördrivna människor, samt en allvarlig humanitär kris. Internationell diplomati och försök till vapenvila har hittills misslyckats med att får till en varaktig fred i regionen.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Dikterna i videon

Lista med dikter
  • Kris
  • Plåtfågel
  • Ilskans vingar
  • Kopplat
  • Vapnet

5 Krigsdikter är gjord för YouTube

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Videorna Mångfald, Seger över mörkret, Skotten sliter itu sömnen, Mörkret, Trons Tempel och läs dikten Skriket.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×