Framtiden utspelad diktvideo om klimatet. Videon bygger på en dikt med samma namn som publicerades i antologin Fotavtryck – Ekopoesi som gavs ut 2018 av Poeter.se.
AI om ekopoesi
Det är en litterär riktning som handlar om människans relation till naturen och miljön. Det är en genre som utforskar teman kring ekologi, miljömässig hållbarhet, och ofta en kritisk inställning till människans påverkan på planeten.
Genren kan ses som en del av en bredare ekokritisk rörelse, som söker att ifrågasätta och omvärdera de konventionella förhållningssätt och perspektiv som präglat vår interaktion med den naturliga världen.
Denna form av poesi kan fungera som ett uttrycksmedel för att bearbeta och kommunicera känslor kring klimatförändringar, utrotning av arter, förorening och andra ekologiska kriser.
Den tenderar att vara pedagogisk, inspirerande och ibland politisk, med målet att väcka läsaren till aktion eller djupare eftertanke kring vår planets tillstånd och framtiden för allt levande.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Framtiden utspelad diktvideo är gjord för YouTube
Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.
Titta också på
Mina videor Frågorna, Drottningoffer, läs dikterna Som inget hänt, Brytpunkten, Önskan, Inställt besök och blogginlägget Varför gjorde ni inget?