Mångfald diktvideo

Mångfald diktvideo är en video där jag läser min dikt med samma namn. Jag skrev dikten till antologin ”Vem bryr sig? Värderingar, Etik och Moral…”. Jag har också illustrerat dikten.

Dikten ingå i min diktsamling ”Jag ber inte om ursäkt

Jag ber inte om ursäkt pocket

AI om mångfald

AI-robot

Det är ett begrepp som ofta refererar till variation eller olikhet inom en viss kontext. Det kan handla om biologisk mångfald, vilket innebär olika arter och genetisk variation inom arter i naturen, eller det kan vara kulturellt och socialt där olikheter mellan människors kulturella bakgrunder, uppfattningar och erfarenheter värderas och ses som en styrka för samhället.

Inom arbetslivet och organisationer refererar mångfald till en inkluderande arbetsmiljö som aktivt strävar efter att vara representativ för olika kön, etniciteter, religioner, åldersgrupper, sexuella orienteringar och fysiska eller mentala förmågor. Målet är att skapa en mer jämlik arbetsplats där alla individer har lika möjligheter och där skillnader uppskattas som en källa till innovation och personlig tillväxt.

Mångfald inom konst och kultur, som kan återspeglas i exempelvis dikter och litteratur, ger uttryck åt en mängd olika perspektiv och ökar förståelsen och empatin mellan människor. Genom att ge röst åt en bred uppsättning erfarenheter och världsbilder bidrar konstverk och litterära verk till att berika den kulturella diskursen och främja en mer mångfasetterad och inkluderande världsbild.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Mångfald diktvideo är gjord för YouTube

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Tillfälligt besök, Trons tempel, Mångfald, Nazisterna vill se mig död, Södertälje, Skotten sliter itu sömnen och läs min dikt Ur spår.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa