Universum

Foto: Iréne S Räisänen

Igår var jag och Tuulikki i Gamla Stan i Stockholm för att se Ida ”Strida” Stridsberg utställning. Vi hade blivit tipsade via en vän på Facebook, Harriet Gullin. Så fungerar bra marknadsföring idag.

Och jag måste säga att vi inte gjorde resan till Stockholm i onödan. Nej, vi fick se tekniskt högklassiga och innehållsrika målningar i akryl. Dom stora tavlorna är så detaljrika att jag skulle behöva en hel dag för var och en för att kunna ta in hela. Dessutom är galleriet litet och ger inte tillräckligt avstånd för att på bästa sätt kunna se helheten.

Ida ”Strida” Stridsberg

Foto: Iréne S Räisänen

Ida målar gärna kvinnor där människans inre får ta plats. Målningarna är ofta abstrakta men ändå figurativa. Konstnären överlåter till betraktaren att tolka vad hen ser. Vilket i mina ögon är det konst som talar till mig. Målningar väcker ord till liv. Ett bättre betyg kan jag inte ge en konstnär.

Hanna Gärdeklint

Hanna Gärdeklints  raku-skulptur Kvinna Foto: Galleri Engleson

Hanna Gärdeklint är gästkonstnär med små demonskulpturer.

Mia Nerander

Foto: Iréne S Räisänen

Även konstnären Mia Nerander gästar med två målningar.

Galleri Engleson, Storkyrkobrinken 10 i Gamla Stan, Stockholm är absolut värd ett besök. Men du får skynda dig dit, utställningen är inne på sin sista vecka (28/2 är sista dagen)!