Jag älskar att lära mig nya saker

Jag älskar att lära mig nya saker. Just nu går jag en Moderskeppets fortsättningskurs i InDesign. Det har blivit många kurser där de senaste åren och jag är imponerad av deras utbud och lärare. Kurserna består av videor och vänder sig till nybörjare och mer avancerade. Du pluggar när du vill och i din egen takt.

Disciplin

Mig passar det utmärkt att gå kurs hemma i min dator. Det passar inte alla men jag har inga som helst problem att sätta mig ner och gå igenom lektionerna. Nej, tvärtom så tycker jag det är så kul att jag måste tvinga mig att ta paus och göra annat. Du måste ha disciplin för att gå den här typen av kurs.

Inga kurskamrater eller lära att prata med

Studera

Att pratat med andra som går samma kurs eller med läraren är inget jag saknar. Har jag frågor som inte besvaras i kursen finns det ett forum där jag kan ställa dem.

Varför jag lär mig InDesign? Jo, jag vill kunna göra inlagan och omslag till de böcker vi ger ut på SkrivarSidans förlag. Inlagan till pocketversionen av min diktsamling Släck inte elden är precis färdig. Just nu håller jag på med omslaget parallellt som jag går kursen.

YouTube

YouTube logga

Omslaget behövde jag lära mig mer om än vad kursen innehöll. YouTube blev som ofta räddningen. Jag prenumerera på deras premiumtjänst och slipper på så sätt all reklam. Dessutom lyssnar jag på musik via deras app YT Music. Den anpassar sig bättre efter min musiksmak än vad Apple Music gjorde.

Erövra kunskaper

Hela mitt liv har jag haft stor glädje av att erövra nya kunskaper. Detta trots eller kanske tack vare att jag är dyslektiker. Hur är det med dig? Tycker du om att lära dig nya saker? Det skulle jag tycka vara kul att få veta.

ps. Jag är inte sponsrad av något av de förtag jag nämner i inlägget.

Skrivarkurser

Skrivarkurser på distans
Skrivarkurser på distans

Kolla in mina skrivarkurser och läs också Gå en kurs och bli poet och lyssna på poddavsnittet Kom igång och skriv.

Fler blogginlägg

Jag älskar att lära mig nya saker är ett blogginlägg.

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa