Hoppa till innehåll

Välja titel till min diktsamling

Välja titel till min diktsamling

Välja titel till min diktsamling är allt annat än lätt. Samlingen kommer att bestå av fyra avdelningar som är rätt olika.

Den första heter ”Himlen du havet jag” och innehåller mina dikter om flyktingströmmen över haven. Den andra har namnet ”Jag ber inte om ursäkt” och innehåller filosofiska dikter. Tredje avdelningen heter ”Till” och där har jag ett antal kärleksdikter. Sista avdelningen är ”Orden dansar balett” där dikterna handlar om skrivande.

Arbetsnamn

Arbetsnamnet är ”Veranda mot solen”. Det är också namnet på en kärleksdikt som ingår i den tredje avdelningen. Alternativt kan jag tänka mig är ”Himlen du havet jag”, ”Jag ber inte om ursäkt” eller ”Orden dansar balett”.

Välja titel till min diktsamling, uppdatering:

Jag ber inte om ursäkt pocket

Boken som slutligen fick namnet ”Jag ber inte om ursäkt” kom ut i september 2020. Jag tog bort mina dikter om flykten över Medelhavet, de är istället med i min diktsamling ”I skuggan av sanningen” som kom ut på Virens förlag januari 2021. Första delen i ”Jag ber inte om ursäkt” heter ”Perspektiv” och innehåller mina dikter där jag tar ställning. Den andra delen har namnet ”Andetag” där jag samlat mina till-dikter. Sista avdelningen heter ”Det flyger en fjäril” och innehåller metadikter d.v.s. dikter om skrivandet och att dikta.

Läs också

Blogga

Blogginläggen Utöka istället för att stryka text, Två diktsamlingar av ett manus och Mitt första besök på bokmässan i Göteborg.

Mer om Mitt skrivande

Välja titel till min diktsamling är ett inlägg om mitt författarskap.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer till “Välja titel till min diktsamling”

Iréne Svensson Räisänen
×