Hoppa till innehåll

I skuggan av sanningen

I skuggan av sanningen

I skuggan av sanningen är min femte diktsamling.

Mjukpocket/häftat
Författare: Iréne Svensson Räisänen
Förlag: Virens förlag
Antals sidor: 60
Utgivningsår: 2021

Boken är ett resultat av min vinst i Virens Förlags poesitävling. Första pris bestod av utgivning av manuset.

Motivering till vinsten:

”Vi ser en välskriven poesisamling med värme, variation och intersektionella perspektiv – det tilltalar oss.”

Om I skuggan av sanningen

Medelhavet

Diktsamlingen är inspirerad av tre aktuella kriser: Flykten över Medelhavet, klimatkrisen och coronapandemin.

Läsare om boken:

Läsare

I skuggan av sanningen av Iréne Svensson Räisänen Författare är en mycket gripande samling dikter som tar sin utgångspunkt i kriser; flyktingkrisen, klimatkrisen och covid-19. De trummar på hjärtats kammare och i bålen. Det är så välfångat att det stör ens möjligheter att bortse. Men det är även hoppingivande läsning, om man vill se. Rekommenderas!

Yvonne Andersson

Tack för en högst gripande omvälvande läsning. Den första delen om flykt är så stark att andnöd uppstår. Tårar skymmer sikten p.g.a. av orden, antar att detta uppstår i sympati och av smärta genom textens innebörd, som av ett omslutande element vatten, och tårar, liv och död. Ordet ”igen” som upprepar sig inte bara rytmiskt, utan innebörden gör mig som läsare maktlös, tröstlös…som ett mantra, eller ett requiem över passerat, men ännu pågående, ger texten hopp. Tro. Gungar på sylvassa vågkanter. 

De övriga 2 styckena är också knivskarpa, fåradigt yttrade med tydlig skärpa kräver helsidor för varje strof. ”Naturen vårdar” innehåller smärta vi skapar, befrielsen som hägrar och är egentligen talande för hela boken.Den upp och nedvända världen på omslagsbilden, är mycket symbolisk för vår sargade planet.Tack för en upprörande text, som starkt manar till ett omgående etiskt handlande. Poesi som den mest värdefulla essensen av skriftlig uttrycksform, blir här oumbärlig.

Anette Blomberg

Recension:

Recensent

”Trots hopplösheten ang jordens klimatkriser som finns i boken, så finns ändå diktjagets vädjan om att det inte är försent att rädda planeten om någonting görs nu. Räisänen diktar vidare i dikten Klimatet:

Hoppet lever än
graven grävs allt snabbare
vändningen dröjer”

Läs hela recensionen

Nicko Smith, nickopoet.com

Titta också på

Tre personer titta på video

Min video där jag läser dikten I pandemins öga ur boken och läs dikter Siffror ur boken och kolla in min novellsamling Trollen spricker inte i ljuset.

Fler av mina böcker

I Skuggan av sanningen är en bok.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer till “I skuggan av sanningen”

Iréne Svensson Räisänen
×