Virens förlags poesitävling

Virens förlags poesitävling ut såg vinnaren i onsdags, 30 september, och det är jag. Gissa om jag blev glad och förvånad när mailet kom.

När jag såg den utlysta tävlingen, att det var en manustävling, började det snurra i mitt huvud. Då jag satt ihop min nya diktsamling ”Jag ber inte om ursäkt” plockade jag bort avdelningen med dikterna om flykten över Medelhavet. Tidigare hade jag tänkt att jag skulle skriva till fler dikter för att få ihop en hel samling. Nu slog det mig att jag de senaste åren skrivit om två till kriser: Klimat och coronapandemin.

Tre kriser har vunnit

Mitt vinnande manus ”I skuggan av sanningen” består av dessa tre kriser. 

  • Människoflykt undan krig och fattigdom. 
  • Klimat som är överhettat och hotar allt liv på jorden. 
  • Coronapandemin som slog till i mars i år.

Virens förlags poesitävling har utgivning som pris

Priset i tävlingen är att Virens förlag ger ut mitt manus. Redan i januari nästa år är boken planerad att komma ut. Jag har skrivit på förlagskontraktet och ser fram mot en spännande resa med det nystartade förlaget. Det känns roligt men samtidigt konstigt att inte själv hålla i ratten. 

Format är bestämt

Vi har diskuterat formatet och jag borde skriva ett författarporträtt istället för det här inlägget. Känns trevligt att ha någon att diskutera med istället för att ensam fatta alla beslut. Ska bli spännande och se vilka kompromisser jag tvingas göra. Något jag inte är särskilt bra när det gäller mina texter.

Virens förlag om mitt manus

”Vi ser en välskriven poesisamling med värme, variation och intersektionella perspektiv – det tilltalar oss.”

Två böcker inom fem månader

Jag har haft långt uppehåll mellan mina böcker. Nu kommer två ut inom loppet av fem månader och det känns som proppen lossnat. Förhoppningsvis kommer också också det förlag som är intresserad av mitt romanmanus att ge tummen upp efter min redigering.

Nu njuter jag av min vinst och min nyligen utgivna bok.

Uppdatering

”I skuggan av sanningen” kom ut den 28 januari 2021. Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris.

Virens förlags poesitävling är ett blogginlägg.

 

Fler blogginlägg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This