Hoppa till innehåll
Kopplat
Krigshundar ylar
striden förs i media
husse tar kopplet

© Iréne Svensson Räisänen (2022-02-15)

Om dikten Kopplat:

Duva i ett hjärta med Ukrainas färger

Jag skrev dikten Kopplat efter att Ryssland och Putin startade kriget i Ukraina.

AI om Rysslands invasion av Ukraina

AI-robot

I februari 2022 eskalerade en konflikt i Östeuropa när Ryssland inledde en fullskalig militär invasion av Ukraina. Denna händelse markerade en dramatisk upptrappning av den spänning som hade vuxit sedan 2014, när Ryssland annekterade Krimhalvön och stödde separatistiska rörelser i östra Ukrainas Donbass-region.

Världen har reagerat med bestörtning och många länder har fördömt invasionen och infört omfattande sanktioner mot Ryssland. Kränkningar av de mänskliga rättigheterna och rapporter om krigsförbrytelser har rapporterats, vilket lett till internationell upprördhet. Det civila lidandet, inklusive dödsfall och förflyttning av miljoner ukrainare som flytt undan våldet, skapar en humanitär kris.

Den geopolitiska effekten av kriget är omfattande, inkluderande NATO:s stärkta östeuropeiska försvar och ökad militär hjälp till Ukraina från västvärlden. Dessutom har konflikten lett till stora ekonomiska konsekvenser globalt, framför allt när det gäller energipriser och säkerhet.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Mina dikter Vapnet, Ilskans vingar, Politik, Ur spår, Rättvisa, Egot före allt, Demokratins död, Människan, Går itu, Kanske, Trygghet, titta på min video 5 krigsdikter och gör övningen Skriv en dikt om krig.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Kopplat är skriven på versmåttet senryu.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×