Natten håller hov sömnen kurra-gömmar-sig poeten vakar
© Iréne Svensson Räisänen (2023-12-16)
Om dikten Kurragömma:
Dikten höll mig sällskap när jag vaknade mitt i natten och inte kunde somna om. Något som händer allt för ofta.
Om Kurragömma
Kurragömma är en lek som ofta barn leker. Det är en form av gömleken där en person är räknar medan de andra gömmer sig. När räkningen är klar, letar personen som räknat efter de andra och försöker hitta dem innan de kan nå en säker bas eller punkt utan att bli sedda. Den sista personen som hittas kan bli den som räknar i nästa omgång.
Det är en rolig lek som involverar både döljande och sökande och är populär runt om i världen under olika namn och variationer.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Mina dikter Matchen, Nattid, Leker kull, Skulden, Efterlysning och Sömnlös.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar