Natten tar och ger
lika delar sömn som död
dagen föds på nytt
poeten tänder ljuset
suddar ut ord efter ord
© Iréne Svensson Räisänen (2024-04-07)
Om dikten:
En tankadikt som kom av att jag i två nätter på varandra varit vaken och diktat för att underhålla mig själv.
AI om att dikt
Det är konsten att uttrycka känslor, tankar och idéer genom poetiska former som ofta karakteriseras av rytm, rim, bildspråk och andra estetiska språkliga verktyg.
Det är ett sätt att skapa litteratur som kan vara både personligt och universellt, ibland följer diktarbetet traditionella mönster som haiku eller sonett, medan det andra gånger är helt fritt från fasta strukturer.
Poesi kan ge en djupare förståelse för det mänskliga tillståndet och är ett medium där författaren kan experimentera med språk och form för att förmedla sina budskap på ett kraftfullt och koncentrerat sätt.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Mina dikter Nattid, Matchen, Nattvakt, Trollat, Empati och se min video Vaknatt.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar