Hoppa till innehåll

Trollat

Trollat
Trollen trollar fram
röster på ofriheter
biter sina svansar

dansen i fabrikerna
valsar som bergatrollet

© Iréne Svensson Räisänen (2024-05-15)

Om dikten Trollat:

Troll

En tanka skriven om avslöjandet om SD:s trollfabriker. Ingen nyhet för mig, jag har sett det på TikTok och i andra social medier långt innan partiet började sin vandring in i regeringen.

AI om trollerifabriker

AI-robot

Trollerifabriker, även kända som trollfabriker, refererar till organiserade verksamheter som använder sig av internet för att sprida desinformation eller manipulera allmänna åsikter. Dessa enheter syftar till att påverka politiska debatter, förstärka särskilda narrativ eller underminera trovärdigheten hos politiska motståndare.

De utnyttjar sociala medier för att sprida falska nyheter, genererar konstgjorda trendvågor eller konflikter och skapar en illusion av stöd eller motstånd kring specifika ämnen.

Trollerifabrik

Fenomenet har blivit alltmer uppmärksammat i takt med att digitala medier blivit centrala i vårt samhälls kommunikation. Trollfabriker kan ibland vara svåra att identifiera eftersom de ofta opererar genom att imitera legitima användarkonton eller skapar helt nya profiler som ser trovärdiga ut.

Deras aktiviteter kan ha en djupgående effekt på den offentliga opinionen och har blivit en stor utmaning för både enskilda nationer och det globala samhället i dess strävanden efter sann information och transparent kommunikation.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Mina dikter Näthat, Politik, Lögner, Suddar, Pilar och skrivövningen Skriv en dikt mot näthat.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Trollat är skriven på versmåttet tanka.


Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×