Läsning

Läsning

Uppdaterad 2 oktober 2023

Boken håller hov
ta mig, köp mig, håll mig, läs
min värld är nu din

© Iréne Svensson Räisänen (2023-09-28)

Om dikten:

Ungdommar läser

Jag skrev den i glädje över att kunna att inleda varje morgon med att läsa en bok medan jag äter frukost.

Att läsa böcker är bra av flera anledningar. Här är några fördelar med läsning:

En ung man läsares en bok
  1. Kunskapsförvärv: Genom böcker får du tillgång till en enorm mängd kunskap. Oavsett om det handlar om faktaböcker eller skönlitteratur, kan du lära dig om olika ämnen, kulturer och tidsepoker.
  2. Utveckling av språk och kommunikation: Genom att läsa får du exponering för olika ord, uttryckssätt och skrivstilar. Det kan hjälpa till att förbättra ditt språkliga uttryck och din kommunikationsförmåga.
  3. Utveckling av fantasi och kreativitet: Läsning stimulerar fantasin och öppnar upp för nya idéer och perspektiv. Genom att följa berättelser och karaktärer kan du utveckla din kreativa tänkande och förmåga att se saker från olika synvinklar.
  4. Stressreducering: Det kan vara avkopplande och fungera som en flykt från vardagens stress och bekymmer. Genom att förlora dig i en historia kan du slappna av och minska stressnivåerna.
  5. Ökad empati och förståelse: Genom att läsa om olika karaktärer och deras upplevelser kan du utveckla empati och förståelse för andra människors livssituationer och perspektiv. Det kan hjälpa dig att bli mer öppen och tolerant mot olikheter.

Dessa är bara några av fördelarna med att läsa böcker. Det är en aktivitet som kan berika ditt liv och ge dig möjlighet att lära och växa på olika sätt.

Läs också

Finger i en bok

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Läsning är skriven på versmåttet senryu.


Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

2 reaktioner på ”Läsning”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen