Plåtfågel

Plåtfågel

Uppdaterad 21 september 2023

Vingarna surrar
flyger stadigt som handen
målsökande missil? 

Plåtfågels uppgift okänd
en lek eller krigsövning?

© Iréne Svensson Räisänen (2022-01-19)

Om dikten:

Fågel

Jag skrev dikten när vi i Sverige upptäckte drönare om flög över militära mål och kärnkraftverk.

Mer om drönare

Drönare är obemannade flygfarkoster som styrs på distans. De kan vara utrustade med olika sensorer och kameror för olika ändamål, till exempel övervakning, kartläggning eller leverans av varor. Farkosterna används även inom militären för spaning och ibland även för avancerade vapensystem.

Den obemannade flygfarkoster (Unmanned Aerial Vehicles, UAV), är en fascinerande teknik som har fått allt större användning inom olika områden. Inom civila områden används de för en mängd olika ändamål. Till exempel kan de användas för att övervaka och kartlägga områden som är otillgängliga eller farliga för människor. Farkosten kan också användas för att genomföra miljöundersökningar, övervaka växtlighet eller till och med leverera varor.

Det är dock viktigt att nämna att användningen av drönare också väcker frågor kring integritet och säkerhet. Regler och lagstiftning har införts för att reglera användningen av drönare och för att skydda privatlivet och säkerheten för människor.

Drönare är en spännande teknik som har en rad olika tillämpningar inom både civila och militära områden. Deras potential är stor och det är intressant att följa hur tekniken fortsätter att utvecklas och användas på nya sätt.

Mina dikter Allas lika värde, Glöm utseende och vikt, Örnen och lyssna på poddavsnittet Svårt att dikta om lycka och glädje.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Plåtfågel är skriven på versmåttet tanka.

Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen