Dikter som blixtrar
muller efter ”the end”
regnet suddar ut
© Iréne Svensson Räisänen (2024-09-14)
Innehåll
Om dikten:
En ordlek jag roade mig med en dag efter en vaknatt. Jag skrev ner den till en dikt, en senryu.
Om ordet ”Snilleblixt”
Det är en sammansättning av två ord:
- Snille – ett gammalt svenskt ord för en person som är mycket begåvad, kreativ eller har en exceptionell intelligens. Snille kan också användas för att beskriva någon med briljant uppfinningsrikedom.
- Blixt – en kort och plötslig ljusstråle, oftast associerad med åska eller något snabbt och omedelbart.
Tillsammans bildar dessa ord ”snilleblixt”, som metaforiskt betyder en plötslig, genial idé eller en kreativ insikt som kommer snabbt och oväntat, som en blixt från klar himmel.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Läs också
Mina dikter Hans, Vinden, Facit, Efterlysning, AI boten blogginlägget Vad är min åsikt värd? och lyssna på poddasnittet Casia Bromberg förläggare.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar
Din senryu fångar den korta klara insikten som är så svår att hålla kvar! Om man inte snabbt skriver ner den som en dikt. Bravo!
Ja, det gäller att skynda sig att fånga, håva in och få ner orden.