Glaciärer dör dränker människor och djur livet fortsätter
© Iréne Svensson Räisänen (2021-02-10)
Innehåll
Om dikten
Jag skrev den här senryun när glaciären i Himalaya kollapsade, 2021, och dränkte allt i sin väg. Efter kom vattenbristen och torkan. Dalarna i bergs-och fjällkedjor är beroende av vattenavrinningen från glaciärerna. Samtidigt brinner det i skogar och marker på grund av den extrema hettan och torkan.
Skyfall och regn blir också allt vanligare och våldsammare. All form av extremväder kommer att drabba oss människor allt oftare och hårdare. Hur kan vi fortsätta att blunda för det som måste göras?
Lyssna på
Poddavsnittet Vad är ekopoesi?, läs min diktsamling I skuggan av sanningen, dikterna Samtidigt, Sommar fast höst, Snölängtan och titta på diktvideon Framtiden utspelad.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar