Tillsammans Diktvideo
Tillsammmans Diktvideo är en video där jag läser och har illustrerat min dikt ”Tillsammans ”. Dikten skrev jag efter terrordådet på Drottninggatan den 7 april 2017. Passar mer eller mindre efter alla terrordåd.
AI om terrordådet
Den 7 april 2017 inträffade ett fruktansvärt terrordåd på Drottninggatan, en av Stockholms mest välkända och livliga gågator. En lastbil kapades och kördes med avsikt in i folkmassan som fanns längs shoppingstråket, för att sedan fortsätta fram till varuhuset Åhléns. Fem personer avled och flera andra skadades. Hela Sverige chockades.
Händelsen började strax före klockan 15:00 när gärningsmannen kapade en lastbil som tillhörde ett bryggeriföretag. Lastbilen plöjde sedan genom folkmängden på Drottninggatan och fortsättningens tätbebyggda område innan den slutliga kollisionen med Åhléns City skedde.
Den misstänkte gärningsmannen greps senare samma dag efter en polisinsats.
Sveriges statsminister, Stefan Löfven, kallade händelsen för ett terrorattentat, och landet genomgick nationell sorg och sammanhållning. Drottninggatans terrordåd är en tragisk påminnelse om de hot som samhällen världen över kan behöva hantera.
ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.
Tillsammmans Diktvideo är gjord för YouTube
Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.
Titta också på
Videon Yttrandefrihihet och läs också dikterna Barcelonas hjärt och Döden.