Hoppa till innehåll

Sommardikter Diktvideo

Sommardikter Diktvide är en YouTube-video där jag läser två dikter ur min diktsamling ”Från mina sinnen” och har illustrerat dem. Dikterna ingår i sviten ”Smak” som är en de fem sinnen jag granskar i boken.

AI om sommardikter

AI-robot

Den typen av dikt kännetecknas ofta av livlig bildspråk och teman som återspeglar den varma och levande årstiden. Dess element kan inkludera skildringar av solig natur, livsförnyelse och frihetskänslor. Många gånger använder poeter metaforer och symboler som kopplas till sommar för att förmedla djupare känslor eller reflektioner.

Metaforen ljuset kan stå för hopp eller optimism. Sommaren kan även åberopas för att framkalla minnen eller känslor från författarens liv, eller för att utforska teman kring passage av tid, kärlek, eller livets förgänglighet. En sommardikt utmärks av dess förmåga att skapa en atmosfär som fångar essensen av sommaren.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Sommardikter Diktvideo är gjord för YouTube

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Diktvideorna Höstdikter, Vinterdikter, Skogsrået, Försommar, Sommarnatt och läs dikterna Jakten på sommaren och Sommarregn.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer till “Sommardikter Diktvideo”

Iréne Svensson Räisänen
×